Leerlingen blijven bij ons niet de hele dag netjes in de schoolbanken zitten. Een schooldag bij Stroom is een dag van verkennen en bijleren, in de school, maar ook daarbuiten.
En laat Stroom nu net onderdak krijgen in de Vaartkom, dé nieuwe creatieve buurt van Leuven. Meer dan genoeg partners dus om mee samen te werken. Met het kunstencentrum OPEK bijvoorbeeld, waar een lessencluster ‘artistieke vorming’ nog zoveel beter tot leven kan komen.
Of met de Maak-leerplek, een initiatief van SOM (Samen Onderwijs Maken) dat in de loop van 2019 zowat letterlijk in de achtertuin van Stroom van start gaat. Jongeren krijgen er werkruimte en materiaal om samen met creatievelingen, buurtbewoners, onderzoekers en bedrijven dingen te bestuderen en vooral te maken.
Tijdens de keuzeprojecten en projectweken werken we samen met heel wat organisaties en bedrijven uit de buurt. Museum M, UZ Leuven, Parcum, Fablab, en heel wat andere plekken in onze stad zijn geen onbekend terrein voor onze leerlingen.
Samen met Rikolto zetten we het project Good Food @ School op, waarin we met leerlingen en ouders aandacht besteden aan duurzame voeding.
Kansen op samenwerking genoeg dus rondom Stroom, en niet alleen in de onmiddellijke buurt: we kijken bijvoorbeeld ook graag naar de collega-scholen van onze scholengemeenschap. Net als de Vaartkom bruist ook KSLeuven van creativiteit en inventiviteit en wisselen we die graag uit, om onze leerlingen nog wat extra ‘stroom’ te kunnen bieden. die graag uit, om onze leerlingen nog wat extra ‘stroom’ te kunnen bieden.