Laptopproject

Elke leerling komt met een eigen laptop naar school. Om te kunnen zorgen voor een goede ondersteuning, vragen we dat elke leerling hetzelfde toestel koopt. We hebben hiervoor een samenwerking opgezet met de firma Signpost.

Je kan kiezen of je het toestel in één keer betaalt of via een systeem van huurkoop.

Volgend schooljaar werken we met dit toestel: https://www.lenovo.com/be/nl/laptops/lenovo/student-laptops/300e/p/88EL10S1024

Als je het toestel in één keer koopt, betaal je 465 EUR. Via huurkoop betaal je 22,95 EUR per maand. Er is steeds een service inbegrepen waarbij het toestel bij defect de volgende dag hersteld wordt op school.

Via de media kon je vernemen dat de minister van Onderwijs middelen voorziet om elke leerling gebruik te laten maken van een laptop. Op dit moment is nog niet bekend hoe die middelen precies ingezet kunnen worden.

Om het risico te vermijden dat de toestellen niet beschikbaar zijn in september, hebben we alvast een bestelling geplaatst. Als het mogelijk zou zijn om de prijs te verlagen, zullen we dat uiteraard doen.

Ouders waarvoor de aankoop van een laptop niet haalbaar is, kunnen contact opnemen met de school. Het kan nooit de bedoeling zijn dat een leerling niet naar Stroom komt omdat een laptop nodig is. We zullen samen zoeken naar een oplossing.