Stroom kreeg onderdak in een volledig nieuw gebouw, stevig van buiten en flexibel van binnen. Niet alleen maar traditionele klaslokalen dus, maar ook plekken waar er rustig apart of in kleine groepjes gewerkt kan worden, en grote ruimtes voor bijvoorbeeld projectwerk of wanneer je al eens wat meer beweegruimte nodig hebt.
Tijdens de komende maanden wordt er hard gewerkt aan een aangename buitenomgeving waarin de Dijle helemaal tot haar recht komt. Er wordt plaats gemaakt voor groen en ontspanning. Aan de oever van de Dijle komt zelfs een openluchttheater.
Stroom bevindt zich in de Vaartkom, op de hoek van de Vaartstraat en de Minckelersstraat. Vanaf het station is het minder dan een kwartier wandelen. Kom je met de bus, dan neem je de ringbus (lijn 600). Vanaf de bushalte Leuven Vaartkom is het dan nog vijf minuten stappen tot aan Stroom. En uiteraard voorzien we ook een veilige plaats voor het parkeren van de fiets.
De Vaartkom is een buurt in volle ontwikkeling. Onder de noemer ‘Vaartopia’ vormen de Stad Leuven en haar partners ruim 30 hectare industriegebied om in een creatieve zone, waar ontwerpers, startende bedrijfjes, onderzoekers, kunstenaars, culturele verenigingen, de Leuvenaar en dus ook Stroom een plek krijgen om te werken en te (be)leven.